כיצד לקרוא סימון תזונתי
- קרן טליו
- 27 בדצמ׳ 2020
- זמן קריאה 1 דקות

ראשית חשוב מאוד להסתכל על רשימת רכיבים.
הרכיבים ברשימה יופיעו בסדר יורד, כלומר הרכיב הראשון ברשימה יהיה בכמות הגדולה ביותר, וכן הלאה... לכן ל- 3 המרכיבים הראשונים ישנה חשיבות רבה.
רשימת הרכיבים צריכה להיות קצרה, ככל שתהיה ארוכה, כך יהיו רכיבים מיותרים ומזיקים שאנחנו לא צריכים, כמו: חומרים מייצבים, חומרים משמרים, ממתיקים למיניהם, חומרי טעם וצבע וכו'.
בכדי לקדם מוצרים מסוימים, נראה בפרונט המוצר, משפטים מפתים שיופיעו בגדול, כמו: "ללא סוכר", "דל קלוריות", "ללא תוספת סוכר" "לייט", "קל" "מופחת" וכדומה.
דל קלוריות/דיאט – המוצר מכיל עד 40 קלוריות ל – 100 גרם
ללא סוכר – אין סוכר, אך המוצר יכול להכיל כמות גבוהה של ממתיקים אחרים שמופיעים בשמות אחרים כמו: מייפל, דבש, סוכר חום, מלטיטול, גלוקוזה, אגבה...
ללא תוספת סוכר – למוצר לא הוסיפו סוכר. אך הרכיב עצמו מכיל בתוכו כבר סוכר. לדוגמה: סילאן.
לייט/מופחת/קל –מכיל ב 1/3 קלוריות פחות ממוצר המקור. לא מעיד על כמות מועטה של שומן/ קלוריות המצויים בו.
נתרן – שימו לב! רכיב חשוב שלא מתייחסים אליו בדר"כ. ההמלצה היא לא לעבור את ה 400 מ"ג ל 100 גרם.
סיבים תזונתיים – רכיב הכי חשוב! ככל שיהיה יותר, יותר טוב.
Comments